Despre mine

Despre mine sunt multe de spus.Sa incep prin a ma prezenta-numele meu este Andreea Frincu.

Uof!Gata, ce a fost mai greu a trecut.Nu stiu despre voi, dar mie mi s-a parut intotdeauna dificil sa ma descriu in cateva cuvinte.Pur si simplu, nu stiu cu ce sa incep.Sa vorbesc despre mine ca om,ca profesoara?Voi incerca sa va spun cate putin despre fiecare.

Sunt o persoana dinamica, cu o adevarata pasiune pentru sport-tenis, inot, dans.Imi place de asemenea literatura, in special cea engleza si franceza.Una dintre cele mai mari pasiuni ale mele a fost si este limba engleza.

Am descoperit-o in copilarie, la varsta de 6 ani-de fapt, corect spus este ca parintii mai au descoperit-o, intr-un mod care le-a provocat probabil dureri de cap :).Imi petreceam toata ziua uitandu-ma la desene animate in limba engleza-eram topita dupa Walt Disney.Problema era ca atunci cand ei ajungeau acasa, toata seara eu incercam sa repet prin casa cuvintele si cantecele in engleza pe care le auzisem in desenele animate si o faceam, evident, intr-un mod prea putin artistic :).

Lasand gluma la o parte, adevarul este ca asa m-am indragostit de limba engleza.Poate ca am folosit un cuvant neadecvat-"indragostit", dar altul mai bun nu am gasit, pentru ca asa a fost.

La varsta de 7 ani am fost inscrisa de catre parintii mei la un club de limbi straine-Euroclub, care a fost pentru mine ca o a doua familie in urmatorii ani.Au urmat apoi cursurile la British Council, lectiile particulare, concursurile de limba engleza etc.

Desi am iubit dintotdeauna aceasta limba straina si am invatat-o cu drag, recunosc ca nu m-am gandit niciodata ca intr-o zi eu voi ajuta alti oameni sa o invete.Nu m-am gandit ca voi deveni profesoara.A fost ca multe alte lucruri in viata-cum se spune-din intamplare.

Dar, pot spune sincer ca a fost o intamplare fericita pentru ca in toti anii de cand predau putine lucruri m-au facut sa ma simt atat de implinita ca acest lucru.

Cred ca toti ne-am caracterizat profesorii de-a lungul timpului in diferite moduri: poate exigent, autoritar, indulgent etc.Mie imi este greu sa ma caracterizez folosind unul dintre aceste cuvinte, pentru ca intotdeauna am considerat ca fiecare om este diferit si invata in felul lui.De aceea si modul in care este "invatat" de catre cineva trebuie sa fie in armonie cu personalitatea fiecaruia.

De-a lungul anilor am descoperit ca dincolo de latura, sa spunem "tehnica" a predatului, exista si cea "umana".Cred ca menirea profesorului este de a sadi in sufletul elevului dragostea pentru studiu.Legatura care se creeaza intre cel care doreste sa invete si profesor trebuie sa fie bazata pe incredere si respect, pentru ca stim ca amandoi luptam pentru acelasi scop.Pot spune cu mandrie si bucurie in suflet ca, din acest motiv, multi dintre oamenii cu care am avut placerea sa lucrez mi-au ramas si buni prieteni.

Marturisesc ca sunt o fire incapatanata si perfectionista-cer mult de la mine si implicit si de la ceilalti.Personal, nu consider ca exista ceva imposibil de realizat daca iti doresti cu adevarat pentru ca, asa cum spun si englezii,- "Where there's a will, there's a way", adica "Unde exista vointa, exista si o modalitate".