De ce limba engleza?

Limba engleză (engleză: English) este o limbă vest germanică care își are originile în Anglia, și care este în prezent limba maternă pentru majoritatea locuitorilor Australiei, Canadei, Commonwealthului Caribian, Irlandei, Noii Zeelande, Regatului Unit și Statelor Unite ale Americii (cunoscute de asemenea drept „Anglosfera”). Este o limbă folosită intensiv ca limbă secundară sau ca limbă oficială de-a lungul lumii, în special în țări ale Commonwealthului precum India, Sri Lanka, Pakistan sau Africa de Sud, precum și în multe organizații internaționale.

Engleza modernă este denumită adeseori „lingua franca” globală. Engleza este limba dominantă pe plan internațional în domeniile comunicației, științei, afacerilor, aviației, divertismentului, radioului și diplomației. Influența Imperiului Britanic este motivul principal pentru răspândirea inițială a limbii mult dincolo de limitele Arhipelagului Britanic. În urma celui de-al doilea razboi mondial, influența economică și culturală crescândă a Statelor Unite a accelerat profund răspândirea acestei limbi. Într-o zi obișnuită de școală, aproximativ un miliard de oameni învață, într-o formă sau alta, limba engleză.

Cunoașterea limbii engleze este necesară pentru angajarea în anumite domenii, profesii sau ocupații. Rezultatul acestei necesități este că peste un miliard de oameni din întreaga lume vorbesc engleza măcar la un nivel de bază.

Iti voi spune un fapt pe care deja l-am constientizat cu totii: cunoasterea limbii engleze a devenit o necesitate in zilele noastre.Cunoasterea acestei limbi iti va oferi atat tie cat si copilului tau sansa unui viitor mai bun.

Indiferent de motivele pentru care doresti sau ai nevoie sa inveti limba engleza, trebuie sa stii ca miturile conform carora engleza este o limba grea cu o gramatica complicata nu sunt nimic altceva decat mituri.Aceasta limba se poate invata fara mari dificultati intr-un timp destul de scurt si, chiar daca pare greu de crezut, intr-un mod placut si interactiv.

Daca ai decis sa pornesti la drum, sa inveti limba engleza sau sa iti perfectionezi cunostintele pe care deja le ai- FELICITARI!Tocmai ti-ai oferit sansa unui viitor mai bun-poate sansa de a avea cariera sau locul de munca pe care il doreai, poate posibilitatea de a comunica relaxat in limba engleza in vacantele tale sau la locul de munca,fara a te simti incomod la gandul ca ai putea face greseli sau ai putea fi inteles gresit.

Daca pe drumul pe care ai pornit ai nevoie de ajutor, indrumare sau raspunsuri la intrebarile tale legate de invatarea limbii engleze, profesoara ta iti sta la dispozitie- numele meu este Andreea Frincu si te voi ajuta sa inveti limba engleza!